När trumman talar svarar kroppen – föreläsning och trummeditation

Den 20 april 2023

20 april 2023 kl 18.30

En föreläsning om hur ljuden i vår omgivning påverkar oss – bortom orden men inom oss.

I samband med att jag, Ann-Marie Alvarsson besöker Jämtland för att guida i att bygga sin egen trumma – för rytm, meditation och resor där glädje och sorg har ett annat språk – ger jag er en föreläsning kring hur vi påverkas av alla de ljud som omger oss.

Ljud, rytm och rörelse har vi med oss när vi föds – inuti mammas mage är vi omgivna av rytmen i hennes kropp och av hennes rörelser och vårt hörselsinne börjar fungera ungefär i fjärde fostermånaden. Våra kroppar byggs medan vi omges av det som sedan blir grunden för allt vi kan förstå genom våra sinnen i våra kroppar.

Det sägs också, att det sista som lämnar oss av funktionerna i våra kroppar är det vi hör och det som når oss av rytmerna i omgivningens rörelser.

Vad vi tar med oss när vi lämnar våra kroppar vet vi antagligen mer om än det vi kan säga med ord. Våra sinnen vet vad vi bär med oss. Och de ljud som når oss påverkar oss kanske mer än vi förstår.

Jag, Ann-Marie delar med mig av min kunskap och mina tankar kring ljudens betydelse för våra liv – för kroppen och själen och vår andliga resa. 

Föreläsningen avslutas med en Trummeditation

Tid: 18.30

Plats. Östersundstrakten, plats meddelas vid anmälan

Kostnad: 300 kr, trummeditation och fika ingår

Ann-Marie Alvarsson har under många år arbetat med trumman som hjälp i meditationer, ceremonier, resor bortom våra tidsbegrepp och vid healingsessioner.

Jag är också hantverkare och konstnär. Har ni lite tur har jag med mig något av mitt måleri eller hantverk och säkert är att ni både får se och höra någon av de trummor jag har tillverkat.

Välkomna till en kväll med glädje, lockande höjder och bråddjupa insikter i ljudens underbara värld.