Naturens element

Naturens fyra element är alla delar av oss och därför blir vi också starkt påverkade av naturen.

För mig är elementen något levande, något som är möjligt att kommunicera med och vi kan på olika sätt använda oss av naturens element för att må bra.
Här nedan följer några tips om du vill använda ett naturligt sätt att må bättre.
Hälsa gärna elementet innan du börjar och tacka gärna efteråt.

Elden: Transformation och förändring.

Om du vill släppa taget om en känsla eller ett gammalt mönster eller tankesätt – skriv ner det på en lapp och elda upp lappen. Under tiden elden förändrar – känn hur det känns när det du inte längre vill ha är borta. Fokusera på den känslan.

Jorden: Grundning, lugn och stabilitet

Om du har svårt att fokusera tankarna, att gå ner i varv eller inte känner dig riktigt närvarande – gå ut barfota och känn gräs eller grus/sand under fötterna. Du kan också välja att köra ner fingrarna i jorden, plantera om växter eller rensa ogräs om du har en trädgård.

Luften: Tanke, kommunikation och rörlighet

Om du fastnat i ett tankemönster eller vill förbättra och stärka din kommunikation är ljud, musik och sång bra redskap. Låt din kropp vibrera av toner, antingen av dina egna ljud och sång eller spela musik som du tycker om. Det centrerar och fokuserar dig.

Vatten: Känslor och kreativitet

Om du behöver lugna dina känslor eller skapa lugn inombords – sök upp vatten som är lugnt, till exempel en tjärn i skogen eller en insjö där vattnet är stilla. Sitt där en stund och ta in stillheten och lugnet inom dig, tillåt dig att stillna såsom vattnet är stilla.

Om du behöver rörelse eller eller liv, mer kreativitet – sök upp en fors eller å som rinner med lite högre hastighet, där vattnet rör sig mera. Sitt en stund och bara ta in vattnets rörelse.

Du kan också be vattnet ta hand om det du inte längre vill ha när du badar. Då sköljer vattnet bort det du inte längre behöver, känn hur det försvinner när du simmar och rör dig i vattnet.

 

 

Meditationer
Det finns nu USB-minne att köpa med 4 meditationer. En meditation för varje element, Jord, Eld, Luft och Vatten, var och en med specialkomponerad musik för varje element.

Gå till fliken ”Inspelningar” och provlyssna på 4 meditationer, beställ sedan i formuläret på sidan.