Naturens väsen

Har du någon gång suttit på en sten i skogen, lyssnat på suset i träden och känt doften från mossan? Kanske suttit där med slutna ögon och bara njutit av att få vara.
En fridfull och rogivande stund.

Kanske var det så att du var iakttagen….

Det är inte så lätt att lägga märke till dem, de är försynta och försiktiga, vana som de är att vi människor inte bryr oss. Vi har ju i vårt praktiska, datoriserade samhälle fått för oss att de där tomtarna, vättarna och alla andra sorters väsen bara är påhittade.

Tänk vad vi lurar oss själva…

Och tänk vilka fantastiska möten vi missar när vi bara går förbi där på stigen och inte lägger märke till den lilla varelsen borta vid stenen. Hon som faktiskt längtar efter att få möta en människa på riktigt, inte bara se den på avstånd.
Eller trollet som fått så många skrämselhistorier om sig men som i verkligheten är en vänlig själ om man väljer att möta honom med vänlighet.

Men hur gör man då, för att möta dessa naturens väsen?
Börja med att söka upp en lugn och fridfull plats, sätt dig ner och låt dina tankar och ditt inre slappna av och gå ner i varv. Med kärlek, vänlighet och glädje ber du sedan tyst inom dig eller med din vanliga röst att du önskar möta något väsen.

De kommunicerar oftast med känslor och bilder så förvänta dig inte att höra någon röst, eller se någon, på samma sätt som du ser mig eller andra människor. Det är troligare att du förnimmer en känsla eller så dyker det upp en bild i ditt huvud.
Kanske lyckas du inte första gången eller ens andra, men ge inte upp, precis som när man lär sig ett nytt språk kan det behövas övning…